MMM maniak

Možná si dnes pomyslíte, že jsem magor nebo blázen, ale já mám prostě jen ráda hezký věci a ráda se jimi obklopuju. SJ miluje Antverpskou šestku a já hlavně toho sedmého člena. Když konečně vyplula na povrch kolekce MMM x H&M a na světlo se dostaly fotky všech kousků, jásala jsem. Všechno bylo tak pěkný! Oblečení mě tolik nezaujalo, to spíš doplňky, boty, ubrus... a kožená bunda. A pak jsem se podívala ceny. Ojoj, boty s plexi podpatkem za šest tisíc? Kožená bunda, která se mi ale fakt hrozně moc líbila, za sedm? Přemýšlela jsem, zda toho zainvestovat. V den uvedení kolekce na trh jsem měla být stejně v Chorvatsku = takže dilema, zaúkolovat někoho v Praze? Jet kvůli jedněm botám/bundě do Záhřebu? Nakonec jsem obojí smetla ze stolu a vykašlala se na to. Ani mi to tak nebylo líto. A pak? Pak jsem přiletěla zpátky do Prahy a další den už si šla pro tyhle božský boty. Z boku opravdu vypadají jak nějaké šílené boty Lady Gaga nebo paní Beckham, ale díky klínku se v nich člověk cítí pohodlně a bezpečně (což se o Gaga botách asi nedá říct nikdy).

Ty "nude" lodičky byly jasný, ač mají koženou podrážku a asi si je nebudu moci brát ven denně, musela jsem je mít. Baleríny jsou nejpohodlnější na světě, mají neviditelné tři centimetry pod patou a je k nim náhrdelník ze "ztracených podpatků". Nějaký blázen by si je asi i zvládl nalepit pod patu, nevím, jak moc by ty boty byly pak funkční, ale zkusila jsem jeden podpatek položit pod tu botu a... možná by to šlo. Říká se, že tyhle kolaborace s H&M stejně nejsou nikdy kvalitní, ale u MMM bot musím říct, že tomu tak není, je to opravdu špica, naprosto srovnatelný s ne_H&M Margielou.

Tahle bunda se mi nejdřív hrozně líbila a byla v duelu s plexi lodičkami, kdy nakonec ty boty vyhrály a já se nechala přesvědčit okolím (které pak ale uznalo, že tak hrozná vlastně není!), že ta bunda je vlastně hnusná. Ale co se nestalo! Slevy v H&M, první den jsem se (opravdu náhodou!) procházela kolem. S naprosto jiným účelem - jít na polévku do Soup In The City, rozhodně ne si kupovat další koženou bundu. Nakonec jste mě přesvědčili vy a já se pro ni vrátila, poslední kousek zrovna v mé velikosti, byl by asi hřích ji tam nechat nějaké náhodné turistce, kterých je Myslbek plný. Sluší mi?

A teď k opravdovému Margielovi. Ne, že by ten H&Mkovej nebyl opravdovej, to neříkám! ; ) Tenhle hnědý top je z viskózy a hedvábí, kombinace mých dvou nejoblíbenějších materiálů (kdyby tam byly kožené detaily, byl by perfektní, co se týče materiálů), je sice docela obyčejný, ale mně se líbí, jak na mě, tak při pohledu do skříně. Klasicky se k oblečení přidávají náhradní knoflíky, tady je ale náhradní kus látky. Že by počítali s tím, že si člověk kus natrhne/protrhne?

Na cirkulární košile je Margiela mistr, jedna bílá byla i v té kolekci pro H&M. Ta má je limetkově zelená a ještě si moc neumím představit, k čemu ji budu nosit. A jak a tak, klidně hoďte tipy sem, jsem trochu bez nápadů. Obecně ty kruhové košile vypadají trochu zvláštně, musím říct, ale je to klasika, takže proč si jednu nepořídit, no ne?

Tuhle reklamní tašku dostali na prezentaci v showroomu H&M asi všichni, já tam bohužel nebyla, ale do tašky jsem se zamilovala. Naštěstí mám naprosto dokonalého spolužáka, který má naprosto dokonalou sestru, která píše pro ihned.cz, ona mu tašku dala, on ji chvíli nosil a... pak se naprosto samostatně a nezávisle na mém přemlouvání a pomrkáváni a prosbě rozhodl ji předat mně. Yes, jsi nejlepší, Venco!

Naprosto esenciální kousek do každého šatníku - tmavě modrá košile, co padne. A sedne. Košile ze Zary mi nesedí. Tu odstávají, tam praskají ve švech. Moc dlouhé rukávy. Občas nepříjemný materiál. H&M jakbysmet. Snad jen v Mangu se mi párkrát podařilo najít nějakou vhodnou, ale i tak je to jen lesk a bída. Margiela košile fakt umí, tady podle mě není vůbec škoda připlatit si za nesmrtelnou klasiku.

Béžové kalhoty? Asi si říkáte - nudaaa, proč si to proboha kupovala?! Proč? Protože mi přijde, že se nikdy neztratí, nestanou se kouskem, který zapadne v šatníku někam dozadu dolů, protože ho nikdo nenosí, ani si na něj nevzpomene a tak vůbec. Zjistila jsem, že nemám skoro žádné světlé kalhoty a to je asi docela škoda. Tak proč nemít jedny pořádné? ; )

Hřebem večera jsou tyhle boty. Nikdy jsem nebyla zastáncem otevřené špičky, ale musím uznat, že tyhle asymetrické střevíce s nimi vypadají bezvadně. Jsou to asi nejpohodlnější boty na podpatku, co mám. A to jich nemám málo! Asi teď budu trochu jako IKEA (ehm, ehm, opravdu ví, jak na zákazníky!), ale pokud se vám líbí tyhle moje fialovo-modré lodičky, kupte si je v bílé.